Încercând să-mi definesc propria identitate creativă, m-am întors în copilărie și am observat că interesele mele de acum sunt perfect aliniate cu cele de când eram mică. Colecționarea de jucării, „resourcefulness” ca practică creativă și pasiunea pentru desenul animat Pokémon sunt doar câțiva numitori comuni dintre mine cea de acum și cea de când eram mică.

Când eram copil, transformam toate cutiile în mașinuțe, clădiri, mobilă și orice aveam nevoie pentru jucăriile mele. Acum folosesc aceeași abilitate pentru a crea cât mai sustenabil și responsabil posibil.

Ca artist, ești expus frecvent la ce fac alți artiști și asta poate deveni dăunător. Uneori, acest flow de inspirație poate aduce mai mult rău decât bine, mă face să mă compar cu alții sau, în cele mai rele cazuri, cauzează un blocaj. În urma acestui proiect mi-am dat seama că ceea ce căutăm de multe ori, inspirație, răspunsuri sau pe noi înșine, se află chiar în fața noastră.

* Toate textilele folosite în acest proiect provin din magazine second-hand.

Design: Alesia Cîdă

Mentori vizual: Paul Mureșan și Ana Kun

Styling de Luiza Niculușcă, 21 ani

Make up de Ștefania Gârțu, 20 ani

Modele:

Maria Mălcică, 24 ani

Beatrice Ghiță, 22 ani

Olga Niculae, 19 ani

Iannis Apostol, 18 ani

Alesia Cîdă are 19 ani și este din Brașov.

Silvia Niculae are 21 de ani, este din București și studiază la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universitații de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Proiectul a fost realizat în cadrul proiectului „Gen, revistă”, sprijinit de Institutul Francez din România. Revista este un proiect al Forum Apulum, o asociație civică din Alba Iulia, creată cu scopul de a forma noi generații de cetățeni informați și implicați, puși pe schimbat lumea în bine.

Dacă vreți ca acest proiect să continue și tinerii să scrie, să deseneze și să fotografieze subiecte cu și despre ei, ne puteți sprijini printr-una dintre metodele de aici.