DONEAZĂ

Deschiși pentru noi proiecte

Până în 25 noiembrie 2021, ora 24:00, te poți înscrie (dacă ai între 16 și 24 de ani), ești de oriunde din lumea asta și vrei să scrii, fotografiezi și desenezi lumea în care trăiești. 

De data aceasta avem o temă: promisiuni. Tema nu impune limite, ci din contră, te provoacă la joacă, la a căuta subiecte relevante pentru tineri. Dacă aveți alte idei de proiecte, nu vă simțiți îngrădiți doar de tema propusă, sunt binevenite așa că scrieți cu curaj.

Te rugăm să ne scrii cât estimezi că îți va lua să lucrezi la proiect (poate fi un subiect la care o să lucrezi două săptămâni sau unul pentru care ai nevoie de două luni). Subliniem acest aspect pentru că e foarte important pentru noi să ne ținem de promisiuni, că tot pornim de la ele.

Iată cum te poți înscrie:

Pentru texte

Trimite-ne propunerea ta de articol la adresa [email protected] – precizează în documentul pe care îl vei atașa numele, vârsta, orașul și școala unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Nu ne trimite o idee generală, vino cu o propunere concretă, realizabilă, de articol. Poate fi o poveste personală despre tine, poate fi un reportaj, un eseu sau un portret – important e ca subiectul să-i privească pe tineri.

Scrie-ne într-o pagină despre ce va fi vorba în articolul tău, cine sunt personajele la care te-ai gândit, care e unghiul tău de abordare, de ce crezi că subiectul ales de tine e de interes pentru tineri și cât estimezi că îți va lua ca să lucrezi la acest articol (poate fi un subiect la care o să lucrezi două săptămâni sau unul pentru care ai nevoie de două luni).

Propunerile de articole vor fi evaluate și selectate de editori. Vei avea șansa să lucrezi cu jurnaliști cu experiență, care te vor ajuta cu sfaturi pe parcursul procesului de documentare și îți vor edita textul. 

Line-up-ul de editori care vor lucra cu tinerii în următoarele luni sunt: Elena Stancu (Teleleu.eu), Teodor Tiță (Dilema veche), Vlad Tăușance (Fundația Friends for Friends) și Filip Standavid (DigiFM).

Citește cu atenție proiectele pe care le-am publicat până acum ca să-ți faci o idee despre direcția în care merge revista. Impresionează-i pe editori: trimite documente word, nu fișiere care nu se pot deschide, folosește diacritice și semnele corecte de punctuație. Fii concis, sincer și direct în exprimare.

Pentru foto 

Trimite propunerea ta de proiect foto la adresa [email protected]. La fel ca la texte, trebuie să fie un subiect care să-i privească pe tineri și să fie o propunere concretă: ce vei fotografia, în cât timp, de ce e subiectul tău relevant pentru tineri. În documentul cu propunerea de proiect pe care îl vei atașa, menționează numele, vârsta, orașul și școala – unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Trimite un proiect foto (sau două, dacă ai) la care ai lucrat până acum. Selecția nu trebuie să depășească 12 fotografii/proiect, JPG-urile să aibă latura mare de 2000 px și să fie atașate într-un zip.

Chiar dacă aplici pentru departamentul foto al revistei, asta nu te scutește de folosirea diacriticelor: folosește-le cu încredere, pune semnele de punctuație corecte și atașează documente word, nu ciudățenii care nu se pot deschide.

Editorul foto cu care vei lucra este Cosmin Bumbuț, care e, în același timp, sever și foarte cool, combinația perfectă pentru un trainer. O să înveți intensiv despre fotografie în perioada în care vei lucra cu el.

Pentru ilustrații

Trimite-ne trei ilustrații din portofoliul tău și o idee de proiect pentru Gen, revistă la adresa [email protected]. Alege un subiect personal sau unul care să-i privească pe tineri și exprimă-te sub formă de colaj, bandă desenată, animație sau orice altceva îți trece prin minte. Artiștii care vor selecta proiectele și care te vor ghida sunt Ana Kun și Paul Mureșan.