Săptămâna aceasta, marți și miercuri, a avut loc etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor, iar spectacolul nu a întârziat să apară atât în teren, cât și în tribune. Cele mai bune echipe din Europa s-au înfruntat pentru a obține puncte vitale în cursa lor de a deveni campionii Europei la nivel de club.  În cele ce urmează vă voi prezenta meciurile cele mai interesante ale etapei și evenimentele care au ieșit în evidență prin frumusețea lor sau prin sentimentele pe care le-au produs.

Sursă foto: Francisco Seco via LAPRESSE

Ziua de marți ne-a bucurat cu surprize și cu multe goluri marcate. Unele goluri au punctat foarte bine și la capitolul stil, bucurând fanii cu execuții spectaculoase.

Situație fierbinte în GRUPA F

Încă de la tragerea la sorți a grupelor, oamenii au anticipat că Grupa F va fi una de foc deoarece toate cele 4 echipe din această grupă sunt foarte bine cotate, au nivel relativ asemănător și toate au șanse reale la accederea în fazele eliminatorii ale competiției. Echipele din această grupă sunt Borussia Dortmund, AC Milan, Paris Saint-Germain și Newcastle United.

Dortmund-Newcastle 2-0 : „Galben-negrii” doboară „Coțofenele”

Borussia Dortmund obține cele 3 puncte într-o atmosferă electrizantă pe Signal-Iduna Park. Fanii „Galben-negrilor”, recunoscuți pentru pasiunea lor,au creat o atmosferă incendiară pe teren propriu, alimentând cu energie echipa favorită. Susținerea fanilor a dat roade, iar în minutul 26, Niclas Fullkrug deschidea scorul după o acțiune construită aproape perfect de Dortmund, declanșând bucuria în tribunele stadionului. Replica „Coțofenelor” nu a ezitat să apară, dar Kobel, goalkeeperul celor de la Dortmund, a fost de neînvins. Pe finalul partidei, oaspeții s-au aruncat în atac lăsând spații în apărare. Dortmund a profitat, iar în urma unui contraatac, Julian Brandt a marcat golul de 2-0 închizând partida. Meciul a fost unul intens, rapid, plăcut de urmărit, într-adevăr spectaculos!

Sursă foto:UpYourArsenal via twitter.com

AC Milan-PSG 2-1 : „Banii n-aduc fericirea”

San Siro a clocotit. Fanii așteptau revanșa în fața Parisului. Și a venit. „Rossonerii” au învins Paris Saint-Germain satisfăcându-și fanii. Meciul nu a început oportun pentru echipa din Milano care a încasat un gol rapid, în minutul 9. Milan Skriniar (ironic un pic) a marcat în poarta „diavolilor” în urma unui corner. La scurt timp după, Rafa Leao, care a avut o mare poftă de joc, a marcat din foarfecă golul egalizator. Mai mult o forfecuță, aș putea spune, deoarece lovitura nu a fost atât de atletică pe cât presupune procedeul. La începutul celei de-a doua reprize, Olivier Giroud a adus-o pe AC Milan în avantaj cu o lovitură de cap. Meciul a fost antrenant, dar momentul central al partidei a venit din tribune. Fanii AC Milan „made it rain”! Aceștia și-au primit călduros fostul portar, Gianluigi Donnarumma, cu o coregrafie care să-l ironizeze. Donnarumma și-a făcut junioratul la AC Milan, a jucat 6 sezoane pentru echipa mare, dar în 2021 a ales salariul colosal oferit de PSG, în detrimentul echipei la care s-a format. Fanii „Rossonerilor” nu au uitat plecarea fostului lor goalkeeper și l-au taxat pe portarul italian aruncând cu bancnote false pe care era scris „Dollarumma”. Gestul fanilor l-a amuzat pe moment pe starul celor de la PSG, Kyllian Mbappe, dar la finalul meciului și Donnarumma și Mbappe s-au ales doar cu supărarea cauzată de înfrângere.

Sursă foto: EuroFoot via Twitter.com

La finalul partidelor situația în grupă e tensionată: Dortmund a acumulat 7 puncte, PSG 6, AC Milan 5, iar Newcastle 4, lăsând grupa deschisă cu 2 meciuri înainte de finalul acestei faze.

Șahtior Donețk- Barcelona 1-0, „Barcelona plină de surprize”

Plină de surprize neplăcute. Șahtior a șocat fanii fotbalului după ce a înfrânt gruparea blaugrana, în urma unui gol marcat în minutul 40 de Sikan. Barcelona era clar favorită în acest duel, dar pasa proastă a catalanilor s-a simțit și în meciurile europene. Jucătorii Barcelonei nu au scăpat de declarațiile dure ale antrenorului Xavi care a declarat că a fost „unul dintre cele mai proaste meciuri din ultimii doi ani”. Eu sunt de acord cu Xavi, Barcelona a făcut un meci foarte slab, fără reușite, neregăsindu-se pe Volksparkstadion.

Sursă foto: FFCam01 via Twitter.com

Meciuri  frumoase în seara zilei de marți au  fost și Atletico Madrid- Celtic și FC Porto- Antwerp. Atletico Madrid a reușit un scor demn de un meci de tenis: 6-0. Alvaro Morata și Antoine Griezmann au încântat fanii cu două reușite spectaculoase fiecare. În confruntarea dintre Porto și Antwerp, fundașul și căpitanul celor de la Porto, Pepe, care a căpătat notorietate în perioada petrecută la Real Madrid, a devenit cel mai bătrân marcator din istoria competiției la 40 de ani și 256 de zile. 

Sursă foto: EuroFoot via Twitter.com

Ziua de miercuri nu a coborât mai prejos la nivelul spectacolului: s-a marcat pe toate stadioanele, în total înregistrându-se 23 de goluri.

FC Copenhaga- Manchester United 4-3: „Kriptonita Diavolilor roșii”

Copenhaga a reușit să învingă „diavolii roșii” după un meci spectaculos cu multe reușite. Fanii danezilor au ținut să le amintească celor din Manchester faptul că i-au bătut în 2006, ultima dată când s-au deplasat la Copenhaga, legându-se de porecla stadionului celor de la United, „Old Trafford”,supranumit „Theatre of Dreams”. Suporterii echipei din Copenhaga au afișat un banner în care menționau că ei au fost coșmarul „Diavolilor roșii”, reamintind de eșecul echipei antrenate atunci de Sir Alex Ferguson. Echipa din Manchester conducea la jumătatea primei reprize, cu un avantaj de două goluri, ambele marcate de Rasmus Holjund, însă danezii au echilibrat partida până în pauza, la vestiare intrându-se cu scorul de 2-2. Coșmarul își putea face apariția din nou. United a ieșit încrezătoare de la cabine și în minutul 69 au trecut în avantaj în urma unui penalty transformat de Bruno Fernandes. Danezii au egalat din nou, 14 minute mai târziu. Părea că United nu mai are soluții să învingă Copenhaga. Și așa a fost. „Diavolii roșii” au primit lovitura de …teatru în minutul 87, când Copenhaga a trecut pentru prima oară în avantaj. Coșmarul a fost, spre nefericirea lor, o piesă în două acte…

Sursă foto: Cabine Desportiva via Twitter.com

Bayern München- Galatasaray 2-1 „Un nou masterclass a lui Harry Kane”

Pe Allianz Arena a fost un meci destul de plictisitor până în minutul 80, dar ultimele minute au meritat așteptarea. Harry Kane a marcat două goluri, confirmând forma bună în care se află. Gazdele, care în unele momente s-au simțit ca în deplasare din cauza fanilor turci , foarte vocali, deși erau în număr mai mic prezenți pe stadion, au avut emoții pe final când Galatasaray, cu ultimele puteri au redus din diferență prin golul marcat de Cedric Bakambu.

Sursă foto:Harry Kane via Twitter.com

Alte meciuri ce trebuie menționate sunt Arsenal – Sevilla, scor 2-0 și Real Madrid- Braga scor 3-0. „Tunarii” lui Mikel Arteta au făcut un meci foarte bun, plăcut ochiului, iar golurile superbe marcate de Trossard și Saka au ridicat fanii de pe Emirates Stadium în picioare. Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs care a avut și el o prestație bună. Pe Bernabeu, Real Madrid a dat drumul la „joga bonito”, remarcați fiind brazilienii din atacul madrilenilor: Vinicius Jr. și Rodrygo care au marcat câte un gol fiecare.Remarcat a fost și portarul celor de la Real Madrid, Andriy Lunin care l-a înlocuit pe portarul titular Kepa Arrizabalaga, accidentat la încălzire.Lunin a reușit să apere o lovitură de la 11 metri în minutul 6 al partidei, păstrând tabela intactă. Primul gol al meciului a fost înscris de Brahim Diaz care a celebrat într-un stil aparte, amuzant: a arătat semnul specific arbitrajului video sugerând că reușita sa a fost atât de bună, încât merită revizuită.

Sursă foto: B/R Football via Twitter.com

Contrar meciurilor frumoase enumerate mai sus, a existat și o partidă extrem de plictisitoare : Salzburg – Inter Milano 0-1. Victoria chinuită a „Nerazzurilor” ar fi putut să te facă de-a dreptul să închizi televizorul.