Taylor Swift a reușit să îl întreacă pe The Wkeend în rândul celor mai ascultați artiști de Spotify, astfel că aceasta deține acum locul 1, având peste 108 milioane de ascultători lunar. Acum vine întrebarea: de ce o ascultă atât de multă lume?

S-ar putea să fie datorită modului în care își scrie piesele, întrucât o mare parte sunt inspirate din propria ei viață, iar astfel ele devin niște povești, mici părți ale unui jurnal care cuprinde toate sentimentele sale. Acest lucru se îmbina foarte bine cu faptul că are o melodie perfectă indiferent de mood.  Dacă ești trist, My tears ricochet, vesel, ME!, îndrăgostit Love story, îți dorești să te răzbuni pe cel care ți-a greșit Look what you made me do sau Bad Blood, ai inima frântă, You’re losing me, contemplativ The lakes sau chiar petrecăreț Shake it off.

Faima ei poate proveni  și din modul în care își expune fiecare nouă piesă, oferindu-le fanilor săi, cu mult timp înainte, mici indicii, puzzle-uri sau jocuri, care îi conduce spre un titlu al unui album/piesă sau spre o cu totul altă surpriză. Spre exemplu, când vine vorba de noul ei album, reînregistrat, care conține 5 noi piese numite From the Vault, Taylor Swift a colaborat cu Google pentru a crea un seif în stilul unui pop-up  care apărea când căutai „1989( Taylor’s Version)”, iar mai apoi fanii, în mod colectiv, au trebuit să rezolve 33 de milioane de ghicitori Taylor Swift și mai ales „1989” themed ca să deblocheze seiful, aflând pe urmă titluri celor 5 noi piese. 

Un alt lucru foarte important este faptul că artista de 34 de ani i-a încurajat întotdeauna pe cei care au ascultat-o să fie ei înșiși, să nu le fie frică să se mândrească cu pasiunile sau calitățile lor. Nu a ezitat totuși să vorbească și despre părțile mai grele ale vieții, momente când simți că ești depășit, încuranjându-ne să preluăm învățăturile din fiecare experință și să trecem mai departe, fiind pentru swifties (cum își spun fanii ei) ca un fel de soră mai mare.

Deși Taylor Swift a fost destul de cunoscută încă de la începutul carierei, cred că perioada în care, mai mult ca niciodată, se află sub lumina reflectoarelor a început acum mai bine de un an, când artista și-a anunțat, iar mai apoi lansat, al zecelea album: „Midnights”. Odată cu lansarea albumului a devenit prima artistă care a ocupat întreg Top 10 al BillBoard Hot 100 simultan, numai cu piese din noul său album. „Midnights” este preconizat că va câștiga și premiul Album Of The Year, la Grammy-urile din acest an, unde artista a fost nominalizată pentru 6 premii distincte. Albumul, inspirat de „nopțile nedormite”, după cum afirmă artista, deține recordul pentru cel mai ascultat album într-o singură zi pe Spotify, numărul de stream-uri ajungând la peste 184 de milioane.

Sursa foto: Taylor Swift Instagram

La scurt timp după lansare albumului, artista și-a anunțat noul concert, „The Eras Tour”, care a devenit unul dintre cele mai de succes concerte din istorie. Acesta a început în luna Martie și se va termina de abia la sfârșitul anului viitor, ultimele date anunțate fiind cele din Canada. Albumul „Midnights” conține o piesă foarte emoționantă, mai exact You’re on your own, kid în care artista cântă despre friendship bracelets: So make the friendship bracelets / Take the moment and taste it, fapt care a determinat milioanele de fani de pe întreg globul să-și facă propriile brățari, ca mai apoi să facă schimb între ei la concerte. În acest mod, datorită muzicii artistei, concertul (care în sine este o experiență de neuitat) a conectat sute de mii de oameni.

Filmul acestui concert a ajuns în cinematografe pe 13 octombrie 2023 în America și alte țări de pe glob, determinând alte 2 filme să-și schimbe datele de lansare, printre care și „The Exorcist: Believer”, cu scopul de a evita concurența. Din seara de vineri, 3 noiembrie, filmul a ajuns în și mai multe țări, printre care și România, iar fanii din marile orașe cum ar fi București, Cluj sau Brașov s-au bucurat pe deplin de această experiență cântând, dansând și făcând schimburi de brățări.

Un nou record stabilit de artistă, impulsionat atât de concertul faimos, cât și de de lansarea albumului „1989(Taylor’s Version)” este acela de cele mai multe stream-uri într-o singură zi pe Spotify, mai exact 260 de milioane, având în vedere toate albumele sale disponibile pe platformă. Recordul anterior fusese deținut tot de ea, cu peste 200 de milioane de ascultări într-o singură zi. De asemenea în topul Billboard Hot 100, piesele din albumul ,,1989(Taylor’s version)” au urcat foarte repede, 8 dintre ele ajungând în top 10.

Taylor Swift este un adevărat fenomen, iar în ultimul an faima ei nu a făcut altceva decât să crească, comunitatea de swifties mărindu-se zilnic. Cu toate acestea artista a rămas humble enough să știe că succesul ei se datorează oamenilor de pe întreg globul care o susțin de acum o lună, un an sau chiar mai mulți. Acest fapt este consemnat în piesa Long Live și chiar și în creditele de la finalul filmului Taylor Swift:The Eras Tour.

 După mai bine de două luni în care artista a luat o pauză, pe  9 noiembrie aceasta s-a întors la concertul său. De această dată i-a încântat pe fanii din America de Sud, concertul având loc în Argentina, Buenos Aires, unde fanii s-au dovedit a fi mai mult decât entuziasmați. Până la sfârșitul lunii acesteia Taylor Swift se va afla în America de Sud și își va susține spectacolul în aproape fiecare zi de weekend, urmând ca faimosul The Eras Tour să ia o pauză până în februarie 2024, când concertul se va relua la Tokyo.