Foto: Instagram / parishilton

Paris Hilton rămâne cunoscută pentru stilul vestimentar diferit pe care aceasta l-a adoptat. Seturile de trening Juicy Couture, ochelarii de soare asortați cu fiecare outfit sau blugii cu talie joasă au fost popularizate de ea. Însă cum a reușit ea să influențeze o generație întreagă de fete?

         Paris s-a născut într-o familie bogată ce deținea un lanț cunoscut de hoteluri în toată lumea. De mică a fost ținută departe de multe lucruri pe care alți copii le făceau, deoarece făcând parte dintr-o familie cunoscută, părinții ei se temeau să nu strice imaginea „perfectă” pe care ei o arătau. Ea povestește în documentarul ei „This is Paris” cum a fost crescută într-un mediu conservator în care părinții ei autoritari nu i-au dat voie să se machieze sau să poarte anumite haine. Mama ei a înscris-o la cursuri de bune maniere, cu ideea de a o introduce în lume printr-un bal de debut, dorințe pe care nu le avea și Paris însăși, care spune că simțea că nu își găsește locul într-o lume de genul acela.

  S-a mutat în 1996 la New York, moment în care viața ei s-a schimbat radical. A început să chiulească de la ore și să plece de acasă pentru a merge în cluburi. Povestește cum toate interdicțiile cu care crescuse au făcut-o să devină tot ce părinții ei nu și-au dorit. Neștiind cum să o potolească, sau poate din dorința de o ține ascunsă, părinții ei au trimis-o la mai multe școli de corecție, printre care și Provo Canyon School, o cunoscută școală din Utah unde au fost raportate mai multe cazuri de abuzuri. Paris Hilton povestește cum a fost trezită de doi bărbați în mijlocul nopții care au luat-o din casă și au dus-o într-unul din centrele respective, incident ce i-a provocat insomnie și coșmaruri până în prezent. La școlile de corecție a fost pusă la muncă forțată câte 12 ore pe zi, supusă unor tratamente cu pastile fără să i se spună ce efecte au și chiar abuzuri fizice, psihice și verbale.

            La 18 ani a fost eliberată din Provo Canyon School, moment în care a început să lucreze pentru a-și construi un brand și un renume. A jucat în „The Simple Life”, o comedie care arăta vedete chinuindu-se să facă job-uri normale precum, curățenie, îngrijire de ferme sau servit la restaurante fast-food. De asemenea, în același an a fost publicat un sex tape în care Paris apărea alături de iubitul ei din vremea respectivă. Ea susține că a fost forțată să se filmeze și că nu a fost de acord cu publicarea lui. Aceste evenimente de la începutul anilor 2000 au propulsat-o printre vedetele cele mai cunoscute ale vremii. 

Foto: Instagram / parishilton

  Popularitatea ei vine din extravaganța și imaginea pe care ea și-a format-o. Ea este un caz de celebritate care s-a născut populară și care a reușit să devină și mai cunoscută, toate prin propriile ei puteri. Tinerele o admirau deoarece ea reușise să se îndepărteze de imaginea perfectă creată de familia sa și să devină o femeie sexy, atrăgătoare, urmărită mereu de paparazzi care vindeau poze cu ea pentru sume uneori și de peste 50.000 dolari. Fie voiai să fii Paris Hilton, fie voiai să fii împreună cu ea.

         Paris însă a încercat să își folosească imaginea și pentru altceva în afară de apariții în ziare. A colaborat în 2020 cu „Breaking Code Silence”, o mișcare împotriva abuzului pentru copiii aflați în școli de corecție. Paris Hilton a contribuit la dezvoltarea legislației federale care are un impact pozitiv asupra a 120.000 de tineri anual. De asemenea a donat mai mult de 100.000 de dolari pentru spitalul de copii din Los Angeles, a susținut organizații LGBTQ+, a strâns bani pentru copiii cu dizabilități și pentru victime ale cutremurului din Mexic în 2017.

Foto: Instagram / parishilton

Multimiliardara Paris Hilton este o bună femeie de afaceri cu peste 19 linii de produse, o actriță, model, artist cu peste 1.000.000 ascultători pe lună pe Spotify, un host al unei emisiuni pe Netflix și chiar un DJ care a performat de mai multe ori la Tomorrowland. Însă în spatele acestui succes pe care ea îl are putem vedea povestea grea prin care ea a trecut. Ea însăși susține că anii petrecuți în școlile de corecție au făcut-o mai puternică și au motivat-o să ajungă unde este acum. Oare cu ce ne va mai surprinde Paris în anii care urmează?