Foto: pexels.com / Aline Viana Prado

Dacă ai văzut recent poze cu mama ta din anii ’90-2000, cel mai probabil ai observat, surprins(ă), cât de multe asemănări găsești între stilul din vremea aceea și moda actuală. Adevărul este că fashionul este mereu „reciclat”, iar multe obiecte vestimentare ce se află în trend puteau fi regăsite și acum 20-30 de ani. De aceea, iată câteva haine pe care le poți scoate de la naftalină, deoarece revin în trend în 2024:

 1. Bluzele cu umerii goi:În rolul lui Carrie Bradshaw în serialul „Sex and the City”, Sarah Jessica Parker a fost un adevărat icon al modei, purtând bluze cu umerii goi și contribuind la popularitatea acestora în cultura pop.

  Cunoscute pentru eleganța lor senzuală și modernă, acestea au evoluat într-o piesă de rezistență a modei. Originea lor poate fi urmărită în perioadele romantismului și rococo, de unde rochiile cu decolteuri încăpătoare sau cu umerii la vedere au oferit o inspirație pentru acest stil inconfundabil. Cu toate acestea, popularitatea lor explozivă a avut loc în anii ’90 și 2000, când au devenit un element esențial al garderobei feminine.
Foto: freepik.com
 1. Flared jeans:

  Folosind denimul ca pânză de creație, designerii au adus o viziune modernă asupra blugilor evazați, adaptându-i la diverse stiluri. În anii ’90 și începutul anilor 2000, acești blugi au cunoscut o renaștere și au devenit o alegere populară în moda casual. Modelul britanic Kate Moss a fost adesea fotografiat purtând flared jeans, contribuind la transformarea acestora într-o piesă chic a modei streetwear.
Foto: freepik.com
 1. Pantofii cu platformă:

  Cine nu își aduce aminte de cunoscutele „Spice Girls”, cântărețele care au revoluționat moda anilor ’90 prin îmbrăcămintea lor. Poate deja te gândești la platformele lor impresionante, care erau un accesoriu dorit de multe fete din vremea aceea. Platform heels sau pantofii cu platformă, au o istorie fascinantă ce își are rădăcinile în antichitate, dar popularitatea explozivă a acestei încălțăminte a avut loc în anii ’70, fiind o componentă emblematică a mișcării glam rock. Originile lor pot fi urmărite în secolul al XVII-lea, când aristocrația europeană începea să adopte tocurile înalte pentru a denota statutul social. Așadar, este 2024 anul în care le vei încerca și tu?
 1. Blugii cu talie joasă:

  Inspirați inițial de designul pantalonilor purtați în mod tradițional de bărbați, low rise jeans au fost creați pentru a oferi o alternativă mai îndrăzneață și modernă față de stilurile tradiționale de denim. Au fost concepuți pentru a se așeza sub nivelul natural al taliei, expunând o porțiune mai mare din abdomen și devenind rapid un simbol al feminității și al stilului casual. Cunoscuta Paris Hilton a fost fotografiată de mai multe ori purtând acest tip de blugi, iar personalitatea ei excentrică a dus la popularizarea lor rapidă.
Foto: freepik.com

Acestea fiind spuse, e timpul să împrumutăm câteva din hainele anilor 2000, deoarece anul 2024 vine cu un revival în materie de fashion. Haide să le dăm o a doua șansă acestor obiecte vestimentare, să ne punem amprenta asupra lor, deoarece cele mai bune outfit-uri pot fi făcute din cele mai neașteptate accesorii.