Culorile au puterea de a produce emoții, de a stabili starea de spirit și de a contribui la individualitatea noastră. Culorile sunt și elemente de bază ale modei și ne însoțesc încă de la naștere iar, conform psihologilor, au o influență enormă asupra stării noastre emoționale de zi cu zi. Care este relația dintre culori și emoții? Pot culorile bine alese să ne îmbunătățească încrederea în sine? Putem percepe aproape 17.000 de culori diferite. Mai mult, suntem obișnuiți să asociem o anumită culoare cu un eveniment sau sentiment specific încă din copilărie.


Psihologul Markéta Švamberk Šauerová spune că înțelegerea efectelor psihologice ale culorilor ne poate ajuta să facem alegeri intenționate în mediul nostru și putem îmbunătăți starea noastră emoțională și mentală. În special în modă sau design interior, alegerea potrivită a culorilor poate avea un efect pozitiv a modului în care ne simțim.

Impactul pe care îl au culorile asupra noastră diferă în funcție de cultură. Spre exemplu, în occident, negrul este culoarea tristeții și a doliului, în timp ce cultura japoneză consideră albul culoarea doliului.

Fii #COLORFIDENT! 

Culorile hainelor, combinațiile bine alese și designul general contribuie la imaginea noastră.

„Felul în care mixăm culorile în ținutele noastre ne dă energia zilnică de care avem nevoie și reflectă starea pe care vrem să o transmitem celorlalți. Așadar salut campania Orbit numită chiar Colorfidence, deoarece alegerea culorilor puternice ne pot transpune în alta lume, ne pot inspira pentru călătorii, styling-uri inedite sau ne pot pur și simplu îndeplini o plăcere & un zambet chiar și pentru un moment!”, a adăugat Domnica Mărgescu, Director de modă Elle România.


Orbit își revigorează ambalajele cu un aspect proaspăt.

Ambalajele colorate, reîmprospătate Orbit au o personalitate puternică care te face să te simți fresh și încrezător.

Lasă-te inspirat de cele cinci stiluri de arome: spearmint, peppermint, bubblemine și două noi arome – tropical și căpșuni. Poți găsi inpirație în cele cinci arome care se pot asorta cu ținutele și accesorile de zi cu zi.

Ție care ți se potrivește cel mai bine?

Gen, Revistă este un proiect implementat de Asociația Forum Apulum, începând din 2020.