Kaufland este un ferm promotor al diversității și incluziunii, iar prin programul A.C.C.E.S. (Angajarea de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale) lansat în 2019, retailerul investește în integrarea profesională și socială a persoanelor cu dizabilități. În cei 5 ani de la lansarea programului A.C.C.E.S., Kaufland și-a extins echipa cu peste 500 de colegi cu dizabilități și a derulat o serie de activități pe plan național pentru promovarea diversității și incluziunii, prin acțiuni de recrutare, educare și parteneriate cu diferite organizații.

Timp de 4 luni, Kaufland România a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul „Caravana A.C.C.E.S.”, alături de George Baltă, fost jucător de rugby și actual maratonist în scaun rulant, și regizorul Tedy Necula, pentru a promova integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.  Oradea, Brașov, Cluj, Iași sunt câteva din cele 9 orașe prin care Caravana A.C.C.E.S. a ajuns.

Ultima oprire a caravanei a fost marcată într-un mod diferit. Evenimentul a avut loc la Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA) București, pe 16 mai, de Ziua Globală a Conștientizării Accesibilității. Aceștia au pregătit patru experiențe senzoriale care ajută vizitatorii să experimenteze și să înțeleagă mai multe despre: dislexie, surdocecitate și limbajul semnelor, lipsa vederii și dificultățile întâmpinate de persoanele în scaun rulant.

În cadrul evenimentului aniversar de la muzeul MINA, invitații s-au bucurat de discuții pe teme despre egalitate de șanse, integrarea pe piața muncii și accesibilitate ca parte a panelurilor cu reprezentații Kaufland, precum și cu partenerii companiei. Totodată, publicul a avut ocazia de a explora galeria „ALT Portraits / Portrete Alternative”, o expoziție de portrete ale angajaților din echipa Kaufland, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități.

La finalul evenimentului aniversar, cei prezenți s-au bucurat de proiecția filmului „Mai departe” în regia lui Tedy Necula, ce îl are în rolul principal chiar pe George Baltă.

Toți cei care își doresc să facă parte din echipa Kaufland, au mai multe modalități prin care pot aplica: online, pe cariere.kaufland.ro, printr-un e-mail la adresa [email protected], telefonic la 021 91 32 sau se pot adresa colegilor de la biroul de informații din oricare magazin Kaufland din România.