Coco Warner-Allen, Naïstini Valaydon și Camilla Mecagni au expus la București la standul Danuser & Ramírez din cadrul Târgului Internațional de Artă MoBU, între 19 și 28 mai. Standul D&R a fost o extensie a actualului spectacol din Londra intitulat Lux în exces. Nikki Nita Ramírez a decis să organizeze un stand care să creeze o gamă largă de conversații despre feminitate și toate aceste forme în artă – de la imagini în mișcare la fotografie și evidențierea mijloacelor de artă tradiționale domestice.

Ramirez folosește „Baroquing”, o nouă tehnologie conceptuală în care liniile realității sunt distorsionate folosind tehnici de iluminare, sunet și modificare a spațiului. „Curatorii sunt în mod inerent indivizi creativi, unde „spațiul” devine „pânza” noastră pentru a povesti o poveste pe care oamenii au citit-o rar.”

Nikki Nita Ramírez este galeristă din New York. Ramírez este co-fondator și director al Danuser & Ramírez, o galerie de artă contemporană cu sediul în Londra, susținând artiști emergenti cu voci subreprezentate. Posturile ei anterioare au fost la The Solomon R. Muzeul Guggenheim, Muzeul de Artă Modernă, Colecția Peggy Guggenheim și majoritatea recent, Muzeul Studio din Harlem. Practica lui Ramírez se bazează pe reducerea decalajului dintre antichitățile antice ale barocului și scena artei contemporane de astăzi. Practica lui Ramírez se învârte în jurul colaborării și îngrijirii, deoarece acestea sunt vitale pentru înțelegerea ei despre rolul curatorial.

Danuser & Ramírez este o galerie fondată în primăvara anului 2022 de Royal College of Art, Master în curatoria studenților de artă contemporană Caspar Danuser și Nikki Nita Ramírez. Expozițiile lui Danuser & Ramírez cresc deci dintr-un substrat de artă contemporană de ultimă oră discursul și etica iubirii.

Danuser & Ramírez își propune să funcționeze ca un moment esențial în cariera artiștilor, provocând curatorial colaboratorii să livreze un produs rafinat. Danuser & Ramírez au fost invitați de Follow.Art să expună la Târgul Internațional de Artă MoBU din București. MoBu este cea mai nouă platformă de artă contemporană din Europa Centrală și de Est care reunește galerii, spații conduse de artiști, grupuri de artiști independenți și artiști în curs de dezvoltare. Expoziția a fost complexă și multifuncțională, acoperind peste 22.000 mp, din 19 până în 28 mai.