Distracțiile astea uneori periculoase, cum sunt skateboardingul sau breakdanceul, pentru că necesită skills, au devenit, iată, sporturi olimpice. Jocurile Olimpice trec prin transformări și încearcă să țină pasul cu tendințele actuale, așa că breakdance-ul și skateboardingul au ajuns la Jocurile Olimpice. 

Samsung a devenit partenerul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 cu focus în mod special pe probele de skateboarding, breakdance și surfing. Mai știi prietenii pasionați de skate și breakdance de care vorbeam la început? Anul acesta, Samsung i-a căutat fix pe ei pentru a le oferi mai multă vizibilitate printr-un concurs local. 

În ultimele trei săptămâni, fie că ai fost sau nu un spectator fidel, ai auzit cu siguranță despre evenimentele remarcabile care au avut loc în capitala Franței. Duminică, la Paris, s-a încheiat una dintre cele mai impresionante ediții ale Jocurilor Olimpice, marcate de festivitatea de închidere „C’est fini à Paris”. 

Ediția asta a Jocurilor Olimpice va rămâne în memoria colectivă nu doar pentru recorduri și medalii câștigate, ci și pentru modul în care inovația și perseverența sportivilor au redefinit și au demonstrat din nou că despre asta e spiritul olimpic. Dar și pentru controverse și momente heartwarming, ca tânăra de 14 ani, Arisa Trew, care practică skateboard și a luat medalia de aur, iar înțelegerea ei cu părinții era că dacă va fi pe podium va primi o rață ca animal de companie. 

Iar în ce privește breakdance-ul și skateboarding, Japonia s-a clasat pe primul loc la număr de medalii luate, patru la număr, urmată de SUA și Australia. Primele medalii de aur din istoria Jocurilor Olimpice la breakdance au fost cucerite de Japonia, la feminin și Canada, la masculin. 

Rhiana, ambasadoarea campaniei „Open Always Wins”, spune într-un interviu, „La 11 ani am fost deschisă să încerc să mă dau pe skate. Mi se părea imposibil să reușesc. Am picat, m-am ridicat și am picat iar de 100 de ori. Însă în skateboarding trebuie să fi deschis să greșești, să cazi, să te lovești…”  

Pentru România a fost cea mai bună prezență la Jocurile Olimpice din ultimele cinci ediții, după numărul de medalii obținute, ultima la care am avut mai multe medalii a fost cea din 2004. Prima medalie de aur a fost adusă de David Popovici la proba de înot 200 metri liber. 

Sportivii noștri au reușit să ne ducă pe locul 23, dintr-un total de 91 de țări participante, în clasamentul medaliilor. Am obținut trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz. Pe primul loc a terminat SUA, iar după ei China, Australia sau Franța. Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere, a fost portdrapelul României la ceremonia de închidere. 

Samsung e partener de mult timp al Jocurilor Olimpice, anul ăsta împlinindu-se 30 de ani de când pun focusul în  special pe incluziune și diversitate, iar pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost sponsorul oficial pentru probele de skateboarding, breakdance și surfing, prezente pentru prima dată la Jocurile Olimpice.  Campania lansată pentru a le celebra – Open Always Wins – are în centru convingerea brandului că o atitudine deschisă la nou permite posibilități infinite, și pentru sportivi, și că atitudinea fair play te va ajuta întotdeauna. E și o invitație către toată lumea să își găsească inspirația în sportivii care le practică. 

Samsung e partener al Jocurilor Olimpice de 30 de ani și ce demonstrează la fiecare ediție e că inovația către noi provocări e cheia succesului, atât în sport, cât și în tehnologie, de asta campania „Open Always Wins” a fost mai mult decât un simplu slogan, a fost o filozofie care s-a reflectat în fiecare aspect al Jocurilor Olimpice de la Paris și a fost marcată de produse inovatoare, cum ar fi Galaxy Z Flip6 Olympic Edition. 

Galaxy Z Flip6 Olympic Edition 

Poate ai văzut pe social media sportivii ajunși în satul olimpic care făceau videouri sau postări cu ce îi aștepta în cameră, iar pe lângă hainele specifice și echipament, era și telefonul Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition special creat pentru Jocurile Olimpice. E un telefon personalizat pentru cei aproape 17.000 de sportivi care au concurat la Paris. Ediția specială a fost echipată cu tehnologia Galaxy AI, le-a oferă funcții avansate pentru comunicare și creativitate, traducerea live sau înregistrarea video slow-motion. 

Să mergi la Jocurile Olimpice nu e puțin lucru, înseamnă ani și ani de muncă, sute de ore de antrenament, ambiție și fair play. Iar o ediție memorabilă, cum a fost cea de la Paris, va rămâne cu noi mult timp. Toți sportivii au demonstrat că adevăratul spirit olimpic nu e doar despre câștigarea medaliilor, ci au ajuns acolo, indiferent dacă nu pe podium, pentru că au fost deschiși către noi provocări, zi de zi. Iar Open Always Wins despre asta e vorba, cum să rămâi deschis noilor provocări, fie că vorbim de ce se întâmplă în lumea sporturilor, fie că urmărim breakdance sau skateboarding la JO, sau în viața de zi cu zi.