Halep, campioană la Roland Garros în 2008, la juniori și în 2018, la seniori. Foto: Facebook WTA

Simona Halep, probabil cea mai importantă jucătoare de tenis din istoria României, se pregătește de adevărata revenire în tenis. După ce a fost suspendată 17 luni, Halep a jucat un singur meci din februarie până în prezent, la Miami, de unde a fost eliminată în primul tur. Revenirea româncei se amână din ce în ce mai mult, pentru că aceasta alege să se pregătească din punct de vedere fizic înainte de a se întoarce pe terenul de joc.

Pe Halep o vom vedea, cel mai probabil, la Paris, jucând la Roland Garros, turneu pe care îl câștiga în 2018. Iar așteptarea poate merita: turneul din Franța este turneul ei favorit. Dacă Halep ar putea arăta undeva că încă poate, cu siguranță locul este la Roland Garros. Nu trebuie să uităm că în 2008, Halep, în calitate de junioară, devenea „girls’ champ” la Paris, adică câștiga competiția de juniori. Are, astfel, o afinitate pentru acest turneu.

Simona Halep, alături de trofeul Roland Garros, câștigat în 2018. Foto: Facebook Simona Halep

Cu siguranță, ultimii aproape doi ani au fost foarte grei pentru Halep. Fostul lider mondial a avut multe de învățat, însă, în această perioadă. Cea mai importantă lecție este legată de încrederea oarbă pe care o avea cândva în oamenii din jurul ei. Mai mult, pare mai matură, deși, în singurul meci jucat până acum, a fost nervoasă pe final, când părea că nu mai are jocul în mână. În orice caz, sunt multe motive pentru care Simona ne-ar putea face mândri, iar.

Simona Halep este, în prezent, pe locul 1149 mondial. În 2017, aceasta ajungea pentru prima oară pe prima poziție din clasament. Pentru ea urmează cel mai drag turneu. După ce s-a retras de la mai multe turnee, inclusiv cel de la Madrid, Halep pare că vrea să revină la Roland Garros. Zgura, suprafața de joc folosită la acest turneu, este prefata ei. Mai mult, românca a avut mereu realizări bune, la acest turneu.
În 2014, Simona Halep ajungea pentru prima oară într-o finală de Grand Slam, aici. O pierdea atunci, în fața Șarapovei, altă sportivă ce a ajuns să fie suspendată pentru dopaj. În 2017 ajungea pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam, tot aici, fiind învinsă surprinzător de Ostapenko. Începea 2018 cu o nouă finală pierdută de Grand Slam, la Australian Open, dar după începea era ei. Lua, în acel an, trofeul de la Roland Garros, iar un an mai târziu câștiga și Wimbledon.

Momentul în care Simona Halep câștigă Wimbledon 2019. Foto: Facebook Simona Halep

Personal, cred că Simona știe ce face în acest moment. A fost un sportiv la un nivel mult prea mare ca să nu aibă acum capacitatea de a lua anumite decizii tactice bune pentru ea. Conștient, a forțat revenirea, la turneul de la Miami, despre care spuneam că nu a fost prea bun pentru ea, pierzând primul meci. Probabil a fost dorința de a se vedea cât mai repede cu racheta de tenis în mână. Însă ultimele două luni par a fi calculate. S-a retras din mai multe turnee, considerând că încă are nevoie de timp pentru a se pune pe picioare și pentru a ajunge la un nivel decent. Și de asta cred că Simona ne poate face mândri la Paris.

Simona Halep, salutând fanii după primul meci jucat după suspendare. Foto: Facebook Simona Halep

Firesc, nu trebuie să ne așteptăm la trofeu, nici măcar la o finală sau semifinală. Dar Simona ne poate face mândri altfel: ne poate arăta că încă poate. Un parcurs bun aici, pentru ea, poate fi o rampă de lansare pentru încrederea ei. 2024 e un an de acomodare pentru ea, dar la Paris poate da primele semne că este gata să revină în tenisul cel mare, unde era cândva, când ateriza lunar pe Henri Coandă cu câte un trofeu, așteptată cu zeci de buchete de flori.