Dacă e să fim 100% sinceri, puține persoane nu au fredonat măcar o singură dată faimoasele piese de Crăciun de la Mariah Carey, WHAM! sau alți artiști care au reușit să lanseze melodii nemuritoare… 

Totuși dacă te-ai plictisit să auzi doar ,,All I want for Christmas is youuu” în această perioadă, însă tot vrei să te bucuri de atmosfera Crăciunistică prin muzica pe care o asculți, am adunat sub bradul muzical 5 piese de Crăciun mai puțin cunoscute, care reușesc să înglobeze perfect esența acestei sărbători.

  1. Christmas Lights – Coldplay. Trupa de rock alternativ a lansat piesa în anul 2010 ca un single, cu versuri care evocă teme precum iubirea sau speranța, perfecte pentru cei mai liniștiți dintre noi. Pianul din fundal creează o atmosferă liniștită, potrivită persoanelor care privesc Crăciunul și ca un moment perfect de introspecție.
Foto: pexels.com / Tim Mossholder
  1. Wonderful Christmastime – Paul McCartney. O piesă puțin mai animată decât cea anterioară, melodia are în centru intenția de a avea un Crăciun bun, indiferent de ce înțelegi tu prin asta. E o  melodie clasică de sărbători caracterizat de ritmul său upbeat. Temele sunt bunăvoința și spiritul magic al sărbătorilor, predominante pe tot parcursul cântecului. Versurile simple și repetitive ale lui McCartney contribuie la farmecul melodiei, făcându-le ușor de cântat alături de el.
  1. Like a Child – Blessing Offor. Din cauza lumii moderne, a materialismului și a comercializării sărbătorilor, de multe ori adulții uită care este adevărata esență a sărbătorilor. Artistul pop ne îndeamnă să privim din nou Crăciunul ca și cum am fii copii: admirând brazii împodobiți, bucurându-ne de colinde și de căldura din casele noastre, privind luminițele din oraș, fără vreo așteptare de a primi cadouri scumpe. Când ești ca un copil în această perioadă, fiecare lucru bun care ți se întâmplă e ca un miracol.
Foto: Instagram @blessingoffor
  1. Rudolph the red nosed reindeer – Gene Autry. Melodia clasică de Crăciun, cântat de mulți artiști, dar cel mai des asociat cu Gene Autry, spune povestea faimosului ren cu nas roșu-lucios. Această trăsătură devine atuul său unic și valoros, după care noi îl recunoaștem cu ușurință. Versurile relevă călătoria lui Rudolph – de la a fi un proscris la un erou celebrat – cu versuri captivante și un refren memorabil. Cântecul încorporează adesea umor lejer, mai ales în descrierile celorlalți reni care l-au evitat inițial pe Rudolph. În general, este un cântec festiv și înălțător care a devenit o parte prețuită a tradiției muzicale de Crăciun.
  1. Christmas Tree Farm – Taylor Swift. Rutina cotidiană te consumă mult prea mult și cauți o piesă care să-ți redea cheful? Taylor Swift a lansat în 2019 o piesă de sărbători mai puțin tradițională, în care ilustrează dorință aprigă de a te afla departe de tot ce înseamnă oraș. Piesa este foarte catchy, chiar dacă începutul pare mai lent. E perfectă pentru a ne aminti de locuri în care ne place să stăm de sărbători și de persoanele pe care le iubim.
Foto: captură de ecran YouTube / Taylor Swift – Christmas Tree Farm

Pe măsură ce vă cufundați în spiritul festiv, puteți lăsa aceste cântece de Crăciun să devină coloana sonoră a sărbătorilor. Cu toate că nu sunt piesele de Crăciun atemporale cu care suntem obișnuiți  aceste melodii au potențialul de a crea amintiri de durată și de a aduce oamenii împreună.