Sursă foto: freepik.com

Până acum toamna asta nu a reușit să dea prea multe vibe-uri de rainy day, dar încet – încet vremea ajunge să ne facă să vrem să stăm în casă de dimineața până seara. Tocmai pentru zilele de genul, noi am pregătit 10 piese potrivite:

  1. Soulstorm – Patrice. În caz că vremea de afară devine prea deprimantă și ai nevoie de o melodie catchy această piesă reggae e pregătită atât să te facă să dansezi puțin, cât și să te relaxezi în timp ce faci puțină curățenie sau vreo activitate care necesită muzică în background, depinde cum te simți.
  1. The Woods – Ellise. O piesă care creează o atmosferă de vis întunecat. Cred că e ceva destul de potrivit celor care se regăsesc în sfera asta a magicului, cu cărți de tarot, cristale și chiar și alte vrăjitorii. Cu un ritm upbeat, piesa pop se potrivește dacă vrei să vizualizezi un peisaj asemănător cu pădurile de lângă Hogwarts.
  1. I DON’T LIKE DARKNESS – Chase Atlantic. Îmbinând muzica alternativă cu pop-ul și R&B, piesa este una mai emoțională. Sunt relevate sentimente precum frica și vulnerabilitatea și sunt destul de sigură că mulți dintre noi se regăsesc în anumite versuri ale trupei australiene.Pentru momentele când ne aruncăm în pat și tot ce putem face este să ne holbăm la tavan, atmosfera creată de vocile băieților vine chiar la țanc.
  1. Live Without It – Dylan. Urăști ploaia și tot ce înseamnă faptul că nu poți ieși pe afară? Te invit să dai propria petrecere de dans în camera ta sau în sufragerie (în caz că nu e nimeni acasă) cu piesa asta pe fundal. Melodia îți permite să te prefaci cu ușurință că exiști doar tu și muzica, uitând de grijile exterioare măcar pentru câteva minute. Pare chiar ruptă dintr-un montaj al unei petreceri distractive în pijamale, unde de la bătaia cu perne și toate hainele împrăștiate pe jos se ajunge la o sesiune de povești aprinse.
  1. Persephone – The Tragic Thrills. Știu, știu că Persephone e zeița primăverii, dar această piesă îți dă o stare contemplativă (perfectă pentru când stai să privești cum bate ploaia în geam) întrucât explorează dinamica unei relații destul de complicate. Dacă ești fan indie și rock cred că ar trebui să oferi piesei o șansă. Persephone deschide albumul  On florence street scris și înregistrat de The Tragic Thrills, lansat în 2017.
Sursă foto: Instagram @thetragicthrills
  1. Plumb – Ștefan Costea. Inspirată din una dintre cele mai cunoscute poezii românești, piesa Plumb reinventează starea bacoviană printr-un instrumental moody de R&B și versuri istețe. Ștefan Costea ne dă ocazia să intrăm într-un univers poetic propriu, perfect pentru zilele în care plouă de când te trezești. Așa că dacă ești nevoit să ieși pe vremea asta, pune-ți piesa în căști și cufundă-te în propria ta zi de plumb. 
  1. Carry On – Bobby Caldwell. Dacă iubești să auzi și să vezi ploaia, ba chiar să te plimbi prin ea, asta e piesa perfectă pentru tine. Având un ritm calm, care parcă iti îmbrățișează urechile când îl auzi, însoțit de vocea caldă al lui Bobby Caldwell, piesa Carry On te va face să te simți ca într-un film arthouse elegant. Versurile reconfortante dau impresia unui bar vechi de jazz și blues, ceea ce completează starea de ansamblu pe care ascultătorul o preia – cea a unui personaj învăluit de un mister ușor nostalgic. 
  1. Sink into the floor – Feng Suave. Atunci când te ferești de ploaie în scara unui bloc pentru că ți-ai uitat umbrela acasă și crezi că ai cea mai ghinionistă zi, Feng Suave o să te facă să apreciezi chiar și acel moment cu Sink into the floor. Melodia în sine se bazează pe sunetul chitarei acustice, cu un reverb genial care amplifică energia melancolică a piesei. Vocea lui Daniel de Jong oscilează între tonuri și intensitate, ceea ce dă senzația unei trăiri autentice, în care te poți identifica ușor, cu versurile profunde. 
Sursă foto: Instagram @chinhshinfineart
  1. Call it fate, call it karma – The strokes. The Strokes nu poate lipsi dintr-un playlist pentru rainy days. Dacă nu găsim ceva potrivit pentru vremea de toamnă în imensul morman de indie și alternativ, unde altundeva am găsi? Starea pe care piesa Call it fate, call it karma o surprinde este atât de specifică, dar în același timp destul de vagă pentru a se modela după ce simte fiecare ascultător în parte. Melodia în sine este o experiență atât de romantică și tragică, încât dacă o asculți pe timp de ploaie te vei simți ca protagonistul unui roman suprarealist care își așteaptă iubirea demult pierdută. 
  1. Need 2 – Pinegrove. Pinegrove este o trupă de indie/folk rock a căror piese au un sunet unic – ușor brut, posomorât și aș spune chiar ilustrativ pentru o zi ploioasă. Need 2 e genul de piesă pe care o asculți atunci când simți o pace internă cu golul din tine, o acceptare a ploii atât acelei de afară, cât și celei din suflet. Versurile și instrumentalul sugerează nu neapărat tristețea, ci mai degrabă detașarea de tot ceea ce te înconjoară și tot ce e înăuntrul tău.