Grammy-urile sunt niște premii muzicale care an de an stârnesc vâlvă pentru că, să fim serioși, toți ne dorim ca artiștii noștri preferați să ia acasă cel puțin un premiu. Deci, să aruncăm o privire asupra câtorva artiști nominalizați pentru anumite premii din cadrul galei Grammy.

Foto: Instagram / recordingacademy
  1. Best new artist – care, deși, după nume desemnează artiști noi, pentru această categorie sunt eligibili cântăreții care au avut lumina reflectoarelor îndreptate către ei anul acesta, chiar dacă aparțin industriei muzicale de câțiva ani, ieșind astfel la suprafață, ajungând în topurile muzicale și la un număr mult mai mare de ascultători decât înainte. 

Astfel că, unul dintre potențialii câștigători ai premiului este Fred Gibson. Acesta a căpătat popularitate în timpul pandemiei, iar din 2020 până acum a lansat 3 albume și a colaborat cu artiști renumiți, cum ar fi Ed Sheeran sau Rita Ora. Cel mai recent album al său, Actual life 3, a fost bine primit de către public anul trecut în octombrie când a fost lansat.

Ice Spice, care a colaborat cu mulți artiști faimoși anul acesta și Gracie Abrams, care a creat un album în care reflectă asupra rolul de personaj negativ dintr-o relație, au fost și ele nominalizate și au primit vestea cu mare bucurie.

Ceilalți 5 artiști nominalizați sunt Jelly Roll, Coco Jones, Noah Kahan, Victoria Monét și The War And Treaty. Deși doar unul va lua acasă marele premiu, această nominalizare demonstrează că respectivii au ceva unic, special și cu siguranță mult potențial de a deveni vedete.

  1. Album of the year – premiu care desemnează cel mai bun album al anului, luat ca întreg, analizat în profunzime și evitând să critice albumul după o singură piesă care a fost super ascultată sau a devenit trend pe TikTok. Lana Del Rey cu albumul Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd, care explorează diferite genuri muzicale, de la gospel la trap la folk și chiar hip-hop și abordează teme precum religia, familia sau moartea. boygenius, o trupă indie de fete, a fost nominalizată cu albumul the record, aceasta fiind și prima lor nominalizare. Alți artiști nominalizați sunt Miley Cyrus, SZA, Jon Batiste, Janelle Monae, Taylor Swift, Olivia Rodrigo.
  1. Record of the year – cu atât de multe momente muzicale remarcabile, pentru acest premiu au fost printre cei mai de seamă artiști, astfel concurența este cu adevărat puternică, iar membrii Academiei vor trebui să-l aleagă pe cel mai bun dintre cei mai buni

Miley Cyrus cu piesa ei ,,Flowers”, pe care sunt sigură că ați auzit-o cel puțin o dată la radio și de mult mai multe ori pe TikTok, a creat un adevărat imn al despărților, ilustrând situații de după o despărțire, în care tu singur îți reconstruiești viața, bucată cu bucată. 

Pe de altă parte, o avem pe Billie Eilish care a reușit să sensibilizeze milioane de tinere cu piesa sa, o colaborare cu fratele său FINNEAS, ,,What was I made for”. Piesa a fost scrisă pentru filmul Barbie, iar artista a mărturisit că nu s-a mai putut opri din scris în momentul în care a compus-o. Balada melancolică a stârnit lacrimi în cadrul cinematografelor când filmul a ajuns pe marile ecrane.

Alături de cele două cântărețe pentru această categorie au fost nominalizați și boygenius, Jon Batiste, Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Victoria Monet și SZA.

Foto: Instagram / billieeilish
  1. Song of the year – piesa câștigătoare a aceste categorii va denumi, după analizele lungi ale juraților, o piesă care a reușit să impresioneze atât prin lirism, cât și prin producție și muzicalitate.

Dance the night, altă piesă care apare în filmul Barbie, aparține artistei Dua Lipa și deși în aparență este o piesă veselă, în ea regăsim realitatea dură de a continua să arăți că ești fericit chiar și atunci când duci o luptă interioară: ,, Even when the tears are flowin’ like diamonds on my face / I’ll still keep the party goin’, not one hair out of place (yes, I can).”

Taylor Swift, care și-a arătat talentele lirice în nenumărate ori, nu a câștigat acest premiu până acum cu toate că a fost nominalizată de mai multe ori. De data asta, piesa ei Anti-Hero are șansa de a-i aduce acest premiu, dar concurența este ridicată întrucât pe lista celor nominalizați mai apar și Lana Del Rey, Jon Batiste, Olivia Rodrigo, SZA, Miley Cyrus și Billie Eilish.

Pentru această ediție, cele mai multe nominalizări le-a primit artista SZA pentru albumul ei „SOS” și piesele din acesta. Cântăreața are 9 nominalizări, fiind urmată în de-aproape de  Victoria Monet, Phoebe Bridgers și Șerban Ghenea cu 7 nominalizări fiecare.

Foto: Instagram / sza

produs/ mixat în jur de 190 de piese care au ajuns să fie numărul 1 în topuri și a lucrat cu artiști faimoși cum ar fi Juice Wrld, Demi Lovato, Justin Timberlake sau Britney Spears. 

Acestea sunt doar categoriile generale ale premiilor Grammy și descrierile unor artiști nominalizați. Un număr mult mai mare de artiști apar pe listele integrale (pe care le puteți vedea pe site-ul GRAMMY.com) de anul aceasta, iar cu toate că fiecare categorie va avea un singur câștigător, artiștii nominalizați și-au dovedit performanțele de-a lungul anului acestuia și cu siguranța vor continua să ne încânte cu creațiile lor și în viitor.

Decernarea premiilor Grammy, care se află la a 66-a ediție, va avea loc în februarie 2024 și este un eveniment mult așteptat de iubitorii de muzică și nu numai.