Proiectul este o oglindă a stărilor pe care le-am simțit în luna august a acestui an. Vara este o invitație la a ne relaxa și simți bine, dar la mine nu ajunge această propunere. În fiecare vară mă trezesc adâncindu-mă și mai mult într-o angoasă care se termină odată cu începerea toamnei.

Starea asta nu este un punct fix, oscilează de la o zi la alta. Nu este exclus ca atunci când te simți rău, să ai și zile mai bune. Sau uneori, pur și simplu zile. Zile de pauză în care să realizezi că nimic nu e permanent. Și poate în aceea pauză o să-ți aduci aminte că o să treci și peste valul acesta, cum ai trecut și până acum.

Acest proiect o să rămână un punct fix, neschimbat. Un reper la care o să mă întorc ca să-mi aduc aminte că nicio stare nu este permanentă.

*Nota autorului: textul se referă la anul 2021

Adela Holdon are 23 de ani și locuiește în București

Editori ilustrații: Paul Mureșan și Ana Kun

Ilustrațiile au fost realizate în cadrul proiectului „Gen, revistă”, sprijinit de Institutul Francez din România. Revista este un proiect al Forum Apulum, o asociație civică din Alba Iulia, creată cu scopul de a forma noi generații de cetățeni informați și implicați, puși pe schimbat lumea în bine.

Dacă vreți ca acest proiect să continue și tinerii să scrie, să deseneze și să fotografieze subiecte cu și despre ei, ne puteți sprijini printr-una dintre metodele de aici.