Design vestimentar de Alesia Cîdă

Headpiece-urile din această colecție reprezintă sentimentele mele de simpatie față de copilăria petrecută în România. Cu bune, cu rele, mi-am petrecut anii cei mai fragezi aici și vreau să conserv această nostalgie prin textile, ață si ceva muncă.

De asemenea, îmi doresc ca prin mica mea intervenție, să aduc atenția pe cultura pop a țării în care m-am născut.
Am ales niște motive populare simple: dulciurile și snacks-urile cu care am crescut și care au fost măcar o dată în mâna oricărui copil. Le-am conceptualizat în niște accesorii de pus pe cap, folosindu-mă de materiale reciclate. Ulterior, photoshoot-ul a fost realizat într-un spațiu cât mai autentic de anii 2000-2010.

Fiind acum pe pas de plecare spre Anglia, acest proiect reprezintă promisiunea mea făcută României că nu o voi uita.


Alesia Cîdă are 18 ani și e din Brașov. Studiază Fashion Design Technology: Womenswear la London College of Fashion.
Irisz Kovacs are 20 de ani și e din Arad. E studentă la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Headpiece-urile și fotografiile au fost realizate în cadrul proiectului „Gen, revistă”, sprijinit de Institutul Francez din România. Revista este un proiect al Forum Apulum, o asociație civică din Alba Iulia, creată cu scopul de a forma noi generații de cetățeni informați și implicați, puși pe schimbat lumea în bine.

Dacă vreți ca acest proiect să continue și tinerii să scrie, să deseneze și să fotografieze subiecte cu și despre ei, ne puteți sprijini printr-una dintre metodele de aici.