România va avea în această seară un meci cât o finală cu selecționata Ucrainei. Dacă băieții lui Emil Săndoi nu câștigă diseară, șansele de calificare vor fi de la improbabile la imposible. La conferința de presă, antrenorul României a spus de ce are nevoie echipa noastră pentru a câștiga meciul: luciditate, calm, tupeu, agresivitate și inițiativă. Mai avea puțin și spunea că avem nevoie să jucăm fotbal, practic asta a lipsit în meciul cu Spania. Dincolo de critici, comentarii și previziuni, în această seară România are un meci „despre a fi sau a nu fi” printre primele opt echipe din Europa la U21. 

Captură ecran: Facebook / Echipa Națională a României

Meciul dintre România și Ucraina este genul ăla de partidă la care nu știi cum să te raportezi. Noi venim după un meci complicat cu Spania, iar ei vin după o victorie cu Croația. Poți evalua România după ce s-a luptat cu jucători care joacă la Manchester City, Barcelona și la multe alte echipe din La Liga? Vă las pe voi să răspundeți. 

Totuși, avem nevoie de o cu totul și cu totul altă atitudine. În fotbal se vorbește atât de rar despre cât de importantă este starea psihică a jucătorilor. Cei care intră pe teren trebuie să fie motivați, să aibă încredere în ei și să se simtă bine pe teren. Exact ca în orice alt job. 

În trei zile nu poți reinventa fotbalul, nu poți schimba cu mult primul 11, dar poți să-i faci pe băieți să aibă încredere în ei și pentru o seară, pentru un meci, pentru o calificare măcar, să joace de plăcere.

Imagini de la antrenamentul băieților noștri de ieri. Sursă Foto: Facebook / Echipa Națională a României

La meciul din această seară cu siguranță vor veni în tribune și mulți dintre ucrainenii care de la începutul războiului locuiesc în București. Indiferent de rezultat, cred că ei se vor bucura că au ocazia să-și vadă echipa jucând, un mic semn de normalitate care-i poate ajuta să mai uite de momentele grele. 

Imagini de cu jucătorii ucraineni de la meciul cu Croația. Sursă Foto: FRF / Alex Nicodim

Deseară voi fi pe Stadionul Steaua de la 19:00 pentru meciul dintre România și Ucraina. Dacă vreți să le dați un impuls băieților noștri știți ora, iar pe site-ul FRF încă găsiți bilete. 

Dacă ajungeți la stadion nu uitați să vă bucurați de fotbal, indiferent cum joacă naționala noastră. Până la urmă, sunt tineri care abia au început și au tot viitorul în față să câștige meciuri pentru naționala mare și am o presimțire că măcar o parte dintre ei o vor face. 

Text scris de: Florin Râșteiu
Sursă Cover: FRF / Alex Nicodim

Acest articol este realizat cu sprijinul PENNY, sponsor al tuturor echipelor naționale de fotbal ale României și partener oficial al Campionatului European de Fotbal U21 2023.