spectacol de teatru

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

„Profesiunea Doamnei Warren” cu Maia Morgenstern, Cristina Dembinski sau Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu.


Autor: George Bernard Shaw
Traducerea: Claudiu Istodor
Regia: Claudiu Istodor
Scenografia: Maria Miu
Ilustraţie muzicală: Tudor Aaron Istodor

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii?

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere.

Sursă și mai multe detalii despre spectacol găsești aici.