Foto: pexels.com / NastyaSensei


„Colind de Crăciun” este o poveste clasică de Crăciun care a fascinat cititorii, inclusiv pe mine, de-a lungul a generații întregi prin stilul malițios al lui Charles Dickens și modul său de a crea personaje pline de viaţă. Cartea urmărește povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit și lacom, care primește vizite neașteptate de la fantomele Crăciunului Trecut, Prezent și Viitor. Aceste întâlniri transformă complet perspectiva lui Scrooge asupra vieții și a valorilor sale. Dickens reușește să aducă în prim-plan teme de reflectat precum generozitatea, compasiunea și puterea schimbării personale. Totodată, vei fi captivat de mesajul său atemporal despre iertare, speranță și redescoperirea spiritului sărbătorilor care face din „Colind de Crăciun” o lectură obligatorie în fiecare sezon de Crăciun.

Sursa: Barnes and NobleUna dintre povestirile celebre scrise de Agatha Christie,  ,,Crăciunul lui Poirot”, îl aduce în centrul acțiunii pe celebrul detectiv Hercule Poirot într-un cadru festiv de Sărbători. Personajul se găsește într-un conac englezesc în timpul Crăciunului, unde descoperă că unul dintre oaspeți este amenințat cu moartea. Cartea păstrează suspansul caracteristic al operei lui Christie și oferă cititorilor o intrigă bine construită, plină de surprize și răsturnări de situație. Mi-au plăcut mult descrierile detaliate ale atmosferei de sărbători, creând un contrast interesant între bucuria aparentă a Crăciunului și tensiunea din jurul amenințării cuiva din grup. Dacă te-am făcut curios și vrei puțin mister iarna aceasta, nu ezita să-i acorzi o șansă.

O altă carte care o poţi citi liniştit de sărbători şi garantăm şi o ecranizare bună a acesteia, ,,Fiicele doctorului March”,  surprinde viețile diferite ale celor patru surori, fiecare având personalitatea ei distinctă și confruntându-se cu propriile sale provocări și aspirații. Meg este cu capul pe umeri și preocupată de aspectele tradiționale ale vieții, Jo este independentă și pasionată de scris, Beth este timidă și iubitoare de muzică, iar Amy aspiră să se afirme în lumea artei. Louisa May Alcott a reușit să creeze personaje memorabile și să ofere cititorilor o privire captivantă în viața cotidiană și ambiţiile acestor fete care își caută locul în lume. Călătoria personajelor către maturitate te va aduce mai aproape de acestea şi sigur le vei îndrăgi imediat.