Cel mai probabil, tot spațiul Carpato-Danubiano-Pontic a auzit de faptul că Nicki Minaj și-a anulat concertul în cadrul festivalului SAGA.

Foto: Instagram / nickiminaj

Artista de muzică rap a anunțat cu trei ore înainte de a trebui să urce pe scenă faptul că, din motive de securitate legate de protestul contabililor față de schimbările din legislația fiscală, nu mai poate urca pe scenă pentru a cânta în fața miilor de fani veniți acolo în special pentru ea.

Ce au avut de spus organizatorii festivalului? Aceștia au anunțat pe Instagram, printr-o postare cu mesajul transmis pe rețeaua X de către artistă, faptul că decizia artistei de a nu participa din motive de securitate este peste puterile lor și se simt devastați, asemenea fanilor care își doreau să se bucure de concert. De asemenea, au menționat faptul că biletele nescanate pentru ziua de duminică pot fi rambursate. 

În același timp, o schemă de marketing inteligentă a venit din partea organizatorilor Neversea, care au anunțat pe contul de instagram al festivalului faptul că cei care au brățara de la festivalul SAGA, sunt primiți cu brațele deschise pentru o zi de distracție la mare, alături de artiștii prezenți la datorie.

Foto: Instagram / neverseafestival

Cine e de vină, în cazul acestui scandal? Există un precedent în cazul artistului principal care își anulează concertul în cadrul SAGA, anul trecut rapperul Wiz Khalifa a anunțat că nu mai poate participa, din cauza unor probleme de sănătate. Cred că toți ne-am întrebat la vederea anunțului lui Nicki: Chiar îți este frică de un protest al contabililor? Statistic vorbind, în topul celor 100 cele mai sigure state din lume, România se află pe locul 51, iar Statele Unite pe 71, după un studiu realizat de Global Finance. 

Știți ce simt cu privire la anunțul acesteia? Că e vorba despre o ipocrizie crasă, că artiștilor mari le este ușor să anuleze participări la festivaluri din România, din moment ce nu văd țările din Estul Europei cu aceeași ochi ca pe cele din Vest. Iar acest lucru reiese clar din mesajul lui Nicki de pe X, când menționează că de abia așteaptă să concerteze vineri la festivalul Wireless din Londra. E clar că echipa ei s-a chinuit să găsească cea mai plauzibilă scuză pentru ca Nicki să nu-și facă simțită prezența pe scenă și asta o simțim cu toții. 

Este vorba despre o lipsă majoră de respect pentru miile de fani care au venit special la concert pentru a o urmări pe artistă. Oameni care au rupt din timpul și banii lor pentru a avea parte de un moment de bucurie. Având în vedere experiența de anul trecut, este clar că organizarea SAGA lasă mult de dorit, din moment ce Nicki Minaj nu a simțit nevoia să își îndeplinească datoria față atât de angajator, cât și de fani. Posibil ca suma de bani oferită să nu fi fost una mulțumitoare și să considere că nu merită efortul depus, dar atunci nu ar fi trebuit de la început să accepte să fie cap de afiș pentru festival. 

Cu ce rămânem după această experiență? Clar cu un gust amar. Este ușor să observi că Nicki nu s-a sinchisit să facă o oprire până în România și asta denotă cât respect are ea, cu adevărat, pentru fanii ei. 

Iată ce spun câțiva fani:

Extraordinar de dezamăgitor, fiind al doilea an când asta se întâmplă la acest festival, înțeleg că probabil chiar au fost probleme de securitate, dar mii de oameni erau aici pentru ea. ce e și mai dezamăgitor e faptul ca foarte mulți copii și au creat outfituri și au pus foarte multă muncă și creativitate în asta și le puteai vedea tristetea. Vibe-ul overall e foarte trist și dezamăgitor. – Alex

Aş începe prin a spune că de data asta nu a fost vina festivalului. Chiar am avut o discuție cu o prietenă în timpul festivalului în care ea îmi spunea că este foarte posibil ca organizatorii să fi știu deja de faptul că ea nu mai vine, pentru că ar fi trebuit să facă sound check-ul şi ce alte „ritualuri” mai trebuie făcute pentru o prestație live. Eu i-am spus ca nu cred, că se vede ca au fost luați și ei prin surprindere. În plus noi eram acolo de la 5, și văzusem deja scena aranjată cu lumini pe podium, alt podium ridicat, lumini în plus, și multe altele care nu erau cu o zi înainte. După ce au terminat de cântat Dennis Lloyd, a fost liniște, timp în care, teoria mea a fost din nou confirmată: ei au început sa dea jos tot echipamentul și aparatura pregătită pentru show-ul ei. Astfel că, părerea mea este că a fost un moft de-ale ei, un mare moft, la care s-au găsit niște țapi ispășitori: organizatorii… – Marina Corneliu

Ideea era că ajunsesem destul de târziu la festival și îmi întrebam pe unul dintre prietenii (din grup) unde îi găsesc. Îmi răspunde cu locația și după la 5 minute primesc încă un mesaj de la el că nu vine Nicki în seara asta. Eu deja trecusem pe lângă scenă și era ca o mare așa de roz (îmi făceam griji că nu mai apuc să o văd de aproape). I-am spus să înceteze cu glumele și după am primit direct poza cu Twitter-ul.

Prima dată am zis „sigur e fake și nu e scris de ea”. Am început să caut pe conturile ei să văd dacă a postat și ce, și atunci am văzut că era pe contul adevărat. Într-un final, am ajuns la grupul de prieteni unde erau super demoralizați și fumau câte o țigară (ei fiind tocmai din Timișoara).

Toată lumea era veselă și se bucurau că vin. Diferiți tineri se strângeau la scena mare fericiți și mi se părea că așa ceva nu se întâmplă (lumea încă nu aflase).

Ne-am terminat țigările și am mers să stăm jos la mese să decidem ce facem. Îmi venea să plâng atât de tare, dar nu voiam să mă vadă și ei asta și discutam pe subiectul ăsta faptul că protestul nu avea nicio legătură cu vreun adevărat motiv din spate. Mai ales că SAGA încă nu postase nimic și parcă nimic rău nu se întâmplă, țineau atmosfera aprinsă la scena principală.

Eu am decis să plec acasă, deoarece Nicki a fost întregul motiv pentru care mi-am luat abonament pe toate cele 3 zile (nu știam fix în ce zi o să vină). Cred că e printre primii artiști internaționali cu care am început. Prietenii mei din Timișoara voiau să plece în Apollo deoarece nu mai voiau să stea la o scenă în care deja avea un gap de vreo 2 ore până la Nicki. După ce am terminat mai multe țigări la masă, lumea deja a început să afle din social media. Eu când am aflat imediat am postat pe story, care, șocant, a făcut peste 500 de vizualizări. Și SAGA nu postase nimic cu privire la asta. Lumea venea de la scena mare spre food court și toată marea roz a ajuns să fie în mijlocul festivalului. Atunci am început să văd chipuri dezamăgite, tristețe, supărare și multă frustrare.

Am decis să merg să-mi scot banii de pe brățară și direcția acasă. Era și mai trist să văd cum veneau ravers la festival în roz să o vadă pe Nicki (cred că încă nu au aflat). Îmi venea în momentul în care doar ce aflasem să le spun tuturor să strig just once și să fiu auzit. A fost un drum lung spre metrou în care am plâns de nervi, oftică, dezamăgire, nici eu nu mai știu, însă am simțit că mi s-a furat o șansă poate chiar unică în viață să o văd pe Nicki. – Mihai