Primim din nou înscrieri la
Gen, revistă!

După o serie de texte, proiecte foto și ilustrații cu și despre tineri care ne-au dat peste cap și ne-au reconfigurat ce credeam că știm despre noua generație, continuăm proiectul în aceeași direcție.

Așteptăm până în 12 aprilie, ora 24:00, înscrieri de la tineri între 16 și 24 de ani din toată țara care vor să scrie, să fotografieze și să deseneze lumea în care trăiesc, problemele cu care se confruntă, preocupările pe care le au, muzica pe care o ascultă, produsele pe care le consumă, școala, părinții, prietenii, mediul.

Iată cum te poți înscrie:

Pentru texte

Trimite-ne propunerea ta de articol la adresa gen@forum.ong – precizează în documentul pe care îl vei atașa numele, vârsta, orașul și școala unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Nu ne trimite o idee generală, vino cu o propunere concretă, realizabilă, de articol. Poate fi o poveste personală despre tine, poate fi un reportaj, un eseu sau un portret – important e ca subiectul să-i privească pe tineri.

Scrie-ne într-o pagină despre ce va fi vorba în articolul tău, cine sunt personajele la care te-ai gândit, care e unghiul tău de abordare, de ce crezi că subiectul ales de tine e de interes pentru tineri și cât estimezi că îți va lua ca să lucrezi la acest articol (poate fi un subiect la care o să lucrezi două săptămâni sau unul pentru care ai nevoie de două luni).

Propunerile de articole vor fi evaluate și selectate de editori. Vei avea șansa să lucrezi cu jurnaliști cu experiență, care te vor ajuta cu sfaturi pe parcursul procesului de documentare și îți vor edita textul. Suntem onorați să anunțăm line-up-ul de editori care vor lucra cu tinerii în următoarele luni: Andra Matzal (Scena 9), Cristian Neagoe (Street Delivery), Elena Stancu (Teleleu.eu), Ioana Pelehatăi (Scena 9), Karin Budrugeac (Fundația 9), Nicoleta Coșoreanu (Decât o revistă), Nicoleta Rădăcină (Decât o revistă), Teodor Tiță (Dilema veche),Vlad Odobescu (Scena 9), Vlad Tăușance (Fundația Friends for Friends).

Citește cu atenție proiectele pe care le-am publicat până acum ca să-ți faci o idee despre direcția în care merge revista. Impresionează-i pe editori: trimite documente word, nu fișiere care nu se pot deschide, folosește diacritice și semnele corecte de punctuație. Fii concis, sincer și direct în exprimare.

Pentru foto 

Trimite propunerea ta de proiect foto la adresa bumbutz@gmail.com. La fel ca la texte, trebuie să fie un subiect care să-i privească pe tineri și să fie o propunere concretă: ce vei fotografia, în cât timp, de ce e subiectul tău relevant pentru tineri. În documentul cu propunerea de proiect pe care îl vei atașa, menționează numele, vârsta, orașul și școala – unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Trimite un proiect foto (sau două, dacă ai) la care ai lucrat până acum. Selecția nu trebuie să depășească 12 fotografii/proiect, JPG-urile să aibă latura mare de 2000 px și să fie atașate într-un zip.

Chiar dacă aplici pentru departamentul foto al revistei, asta nu te scutește de folosirea diacriticelor: folosește-le cu încredere, pune semnele de punctuație corecte și atașează documente word, nu ciudățenii care nu se pot deschide.

Editorul foto cu care vei lucra este Cosmin Bumbuț, care e, în același timp, sever și foarte cool, combinația perfectă pentru un trainer. O să înveți intensiv despre fotografie în perioada în care vei lucra cu el.

Pentru ilustrații

Trimite-ne trei ilustrații din portofoliul tău și o idee de proiect pentru Gen, revistă la adresa gen@forum.ong. Alege un subiect personal sau unul care să-i privească pe tineri și exprimă-te sub formă de colaj, bandă desenată, animație sau orice altceva îți trece prin minte. Artiștii care vor selecta proiectele și care te vor ghida sunt Ana Kun și Paul Mureșan..