Când eram în liceu, în fiecare clasă era câte un război civil. Motivul? Muzica. Se tolerau multe lucruri, de la haine la freze și la note, dar la muzică se trăgea linia. Nici nu pot să număr câți bulgari am luat în cap din cauza genului de muzică pe care-l ascultam. Acum, când mă gândesc înapoi, cred că motivul ascuns era descoperirea identității proprii care se contura foarte diferit de a celorlalți colegi. De cele mai multe ori, suntem nașpa cu ceilalți fiindcă suntem diferiți. Aceste diferențe ne contrazic credințele proprii prin simplul fapt că există. Mai cred că a sosit momentul să ne sărbătorim diferențele, în loc să le pedepsim. Noh, și cu ocazia asta, vrem să vă facem cunoștință cu echipa de ilustratori GEN prin intermediul muzicilor pe care le ascultă.           (de Paul Mureșan)


Siouxsie And The Banshees – Starcrossed Lovers
de Iulia hulea

Talking Heads – Radiohead

de Iulia hulea


Gooey – Glass Animals
de Mesteriuc Stefania

Kate Bush – Running Up That Hill
de Alex Petrican


TR/ST – Four Gut
de Alex Petrican

Teardrop – Massiv Aattack
de Matei Radulescu


Lorde  – Ribs
de Natalia Radu 

Orla Gartland – Zombie!
de Lucian Barbu 

Ilustrațiile au fost realizate în cadrul proiectului „Gen, revistă”, sprijinit de Institutul Francez din România. Revista este un proiect al Forum Apulum, o asociație civică din Alba Iulia, creată cu scopul de a forma noi generații de cetățeni informați și implicați, puși pe schimbat lumea în bine.

Dacă vreți ca acest proiect să continue și tinerii să scrie, să deseneze și să fotografieze subiecte cu și despre ei, ne puteți sprijini printr-una dintre metodele de aici.